• Pluk Af Ugen

Frank Lloyd Wrights glorværdige Hollyhock House, I Fotos

Frank Lloyd Wrights glorværdige Hollyhock House, I Fotos

Af Jason Cochran Hvordan kunne du lide at bo her? Det er en passagway inde i Hollyhock House, det første hjem bygget af Frank Lloyd Wright i Los Angeles. Han designede ikke bare den ultimative udstillingsplads - han valgte endda den Buddha-scuplture, sandsynligvis på en af ​​sine ture til Japan for at skabe Tokyos berømte Imperial Hotel.

Det så ikke altid godt ud. Den oprindelige ejer, der bestilte det, holdt kun det et par år, før han gav det til den lokale regering, som sendte Hollyhock House til en årtier lang odyssey med godartet forsømmelse, ikke-eksisterende vedligeholdelsesbudgetter og misbrugte lejere, der afstedlede mange af de originale armaturer. Men nu har byen Los Angeles vakt op og indset, at den har en skat på hænderne. Efter et seksårigt projekt på 4,4 millioner dollar er det arkitektoniske mesterværk genoprettet til sundhed - og nu er det indbydende besøgende som et nyt stop på Los Angeles turistkrets.

Courtyard I dag er den historiske struktur en del af Barnsdall Art Park Complex, men da det blev bygget, var det noget, som ingen i Los Angeles - eller i noget andet amerikansk samfund cirkler - havde set: et hjem, der næsten ser ud til Maya, et stenlignende tempel af en arkitekt, der før åbningen havde været kendt for Prairie-stil boliger. Nogle arkitektoniske historikere har foreslået, at måden Hollyhock "flyder" var en forløber for de første ranchestil hjem i USA. Det mest almindelige af amerikanske hjem stilarter ser ud til at være begyndt med ganske snoet.

Hollyhock House fra sin græs Oprindelig skulle hjemmet være lavet af hældt beton, men det viste sig at være bekosteligt prohibitivt, selv for arvingen til olienformuen, der bestilte det. I stedet brugte Wright hule lersten. Det så rigtigt ud, men det var ikke så godt at holde vand ud. De resulterende lækager, der akkumuleres i årtier, har krævet meget stabilisering.

Samtidig måtte restauratørerne rette op på senere ændringer. De fjernede forsænket belysning og erstattede de grimme glidende glasdøre, der var installeret i stedet for Wrights originale træ accordian-stil døre (som havde til formål at tillade rummene i hjemmet at strømme ind i det varme Los Angeles solskin).

Hollyhock emblem, Hollyhock House Aline Barnsdall, der bestilte hjemmet som et prægstykke, var en ukonventionel kvinde for sin æra. Hun navngav sit barn Sugar Top og besluttede at rejse hende uden en mand, hun støttede tidlige 20-årige arbejdsanarkister, og hun samlede kunst. Måske mindre ukonventionelt var hendes yndlingsblomst hulehøjen, og Wright indarbejdede sin stiliserede version af blomsten i hele designet, herunder på søjler og på tæpper, som blev genskabt til restaurering ved hjælp af originale fotografier; originalerne gik for mange år siden.

Stue, Hollyhock House Det største boligareal er udstillingsstedet, med brede vestlige udsigter, en brugerdefineret suite af møbler og tårnhøje gulvlamper (mest designet af Wright, nu stort set genskabt). En geometrisk udskåret pejs blev oprindeligt anbragt af en lavvandede pool. Dette element gav rumrepræsentationer af de fire elementer: ild, jord (stenværket), luft og vand.

Skylight, Hollyhock House Over pejset installerede Wright et skylight. Sådanne blomstrer er, hvad der førte til, at boligkonstruktionsbudgettet steg op fra $ 50.000 til $ 150.000, og tidsplanen strækker sig til fire år. Han og hans beskytter, Barnsdall, kæmpede over arbejdet. Hun troede aldrig, at det endelige produkt var det, hun havde forestillet sig, og derfor besluttede hun sig for ikke at bo der permanent og at annullere planer for yderligere bygninger på plottet, men donere det til California Arts Club i slutningen af ​​1920'erne.

Planter, Hollyhock House Ved at vende hjemmet til sin 1920'ers storhed, blev restauratører udsat for store vanskeligheder. Bygningen var i et sådant forfald - både på grund af fundamentale fejl i Wrights design og på grund af nøgen forsømmelse - at ingen vidste præcis, hvordan væggene så ud. En dag indså de imidlertid, at den oprindelige stucco stil stadig kunne findes på en skjult patch dybt inde i denne indbyggede planter i den fejende foyer. Denne farveprøve var Rosetta Stone, der afkodede resten af ​​designordningen.

Køkken, Hollyhock House Kan du lave mad i dette køkken? Aline Barnsdall gjorde det ikke. Dette er for det meste Wrights søn, Lloyds værk, der fuldstændig genopbyggede køkkenet i 1946 og kaster ned formikatællere blandt andre synder. Restauratører bragte tilbage sin mahagonny bordplader.

Spisestue, Hollyhock House Spisestuen er imidlertid original Wright, ikke en reproduktion. Vær opmærksom på de klare vinduer: De er blevet hævet med fire tommer, efter at restauratørerne indså, at taghøjden var blevet ændret i år tidligere. Nu er der let oversvømmelse ind i dette rum igen, ligesom Wright havde tænkt sig.

Entryway, Hollyhock House I dag, Hollyhock House wows igen besøgende. Det kommandoer en 13-acre plot på toppen af ​​Olive Hill i Hollywood, Californien, sammen med et tilstødende teater og kunstcenter, og det er blevet nomineret til at være en UNESCO World Heritage Site. Dets værelser forbliver ubegrænsede, fordi de ikke er blevet gjort ADA-kompatible, og der er stadig meget mere restaurering, der skal gøres (herunder stabilisering af de mange terrasser med udsigt over Los Angeles-bassinet), men hjemmet bliver endelig den kærlighed, det var længe nægtet og ser næsten identisk ud, når den blev født ni årtier siden. Ture udføres flere dage hver uge og kan bookes viahollyhockhouse.net.

Efterlad En Kommentar: